Architecture and Design

Bruce Hall – University of North Texas, Denton, Texas

The scope of the project includes the addition of a new required exit access from the existing bakery/ dishwashing area and storage in the basement level. As this entire floor is underground and to meet distance requirements for egress, this southwest location was selected. Exiting is achieved by penetrating the existing brick and concrete structure with a new door and stairs to grade. This proposed solution will required retaining walls and appropriate drainage for positive flow away from the building and new stairwell. Landscaping displaced with new construction will be repopulated around the immediate vicinity of the work. This includes mainly Salvia for landscape varieties. This existing Crape Myrtle north of the new stair will be maintained if possible. The new retaining walls will be constructed of brick with a cast stone cap to match existing.